zondag 24 juni 2012

vlindershirt.




Het patroon van deze rok, en ook de stof ligt al anderhalf jaar te wachten. Ik heb het gekocht op de stoffenbeurs. Het leren jasje heb ik deze week gekocht (was in de opruiming). Ik wist toen meteen dat ik de kleur ook terug wilde laten komen in het shirt voor op deze rok. Het idee was leuk alleen om ook zo'n stofje te vinden was een probleem. 
Toen kwam de gedachte bij me op om met textielverf iets op het shirt te verven.Ik wilde daarvoor een sjabloon gebruiken.
Later bedacht ik opeens dat ik nog een stukje stof had liggen met die kleur erin. Bij het zoeken naar een sjabloon was ik al leuke tekeningen van vlinders tegen gekomen. Na eerst een test-applicatie gemaakt te hebben is dit het resultaat. Ik ben erg gelukkig met het resultaat.
 
 
 

woensdag 13 juni 2012

Stof uit Duitsland.


Ik heb al een tijd lycra liggen om bikini's mee te maken voor mezelf en mijn dochter. Voering hiervoor had ik echter nog niet. Deze heb ik besteld bij elingeria.

De lycra's
En toen ik toch aan het bestellen was heb ik ook nog een tweetal lycra's mee laten komen evenals drie kantjes. Ik vond het best een beetje spannend want je moet toch maar afwachten hoe de kwaliteit is en de kleur. Gelukkig ben ik niet teleur gesteld. 
En de kantjes. 

zondag 10 juni 2012

Zomersetje 2.

Nogmaals het patroon uit de februari-knip gebruikt voor een t-shirt. Ik heb wel de halslijn aangepast, iets minder wijd en minder diep. Mijn man heeft dit stofje gekozen. Hij vond het erg leuk omdat het mijn hobby's weergeeft met al die draadjes als patroon.
Ik heb er een legging bij gemaakt. Hiervoor het patroon van Bella Hendrix voor een short gebruikt. Ik heb alleen niet genoeg rek uit het stof gehaald waardoor hij niet mooi aansluit bij de benen.



Verder heb ik ook nog place-matten gemaakt. Deze zijn mooier gelukt dan de vorige, de bies zit er strakker aan, vooral bij de hoeken.

vrijdag 1 juni 2012

T-shirt voor mijn man.





Gisteravond een pas shirt voor mijn man afgemaakt. Als hij hem na een aantal uren nog steeds lekker vind zitten heb ik een paar mooie stofjes klaar liggen om er meer te maken.