zaterdag 16 maart 2013

Oranje bh
Eindelijk weer eens een lingerie-setje voor mezelf gemaakt. Na al de kleding die ik gemaakt heb had ik daar heel veel zin in. Vorig jaar heb ik bij Kantje-boord een aantal setjes samen gesteld. De keuze hieruit was snel gemaakt, want net als iedereen verlang ik ontzettend naar de lente. Een lekker vrolijk kleurtje uitgezocht dus.
Het motiefje van het niet rekkend kant is erg groot en bij het los knippen van de tule rafelde het. Ik vond het erg lastig dus om er iets origineels mee te doen. Uiteindelijk tot dit resultaat gekomen.


Natuurlijk heb ik er ook weer twee slips bij gemaakt. Dit keer heb ik het kant bij beide anders verwerkt. Vooral de verwerking bij de onderste vind ik zelf erg leuk.

Helaas zijn er ook een paar min-puntjes:

 1. Bij het inzetten van de cups heb ik ze bij middenvoor en bij de oksel iets teveel opgerekt waardoor er onder rimpeltjes ontstaan.
 2.  Bij het knippen van het kant voor de bh heb ik zoveel naad aangeknipt als me geleerd is, als ik hem aandoe blijft er echter ruimte in het kant over waardoor een plooi ontstaat (op de display zijn er die niet).
 3. Maar de grootste fout die ik gemaakt heb is, dat ik de maagband te breed heb geknipt. Hierdoor valt de elastiek niet onder de beugelband waardoor de elastiek naar binnen klapt.                        

Ik baal dus een beetje. Ik ga hem echter gewoon dragen want ik vind het setje te mooi om weg te gooien. Deze fouten vragen om vlug weer een nieuw setje te maken om mijn zelfvertrouwen op te vijzelen.

5 opmerkingen:

 1. Het is zeker een heel mooi setje, vind ook de verwerking van het kant in de slips mooi gedaan. Ik doe het met het elastiek tegenwoordig zo ik kijk hoe ik uitkom met spelen zet ik het vast en als er dan te veel lycra zit knip ik het een beetje korter en dan ga ik het stikken. Heel veel succes met je volgende setje.Niet aan je zelf twijfelen want verder ziet het er heel erg goed uit.

  Corina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie kleur oranje heb je gekozen voor dit setje. Heel mooi in combinatie met het kantje.

  Fijn dat de bh toch, ondanks de kleine foutjes, draagbaar is.

  Succes met het maken van je volgende setje.

  Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie warme kleur heb je gekozen.
  En het ziet er prachtig uit.
  Ach en foutjes? Dat is een leermoment��
  Op naar de volgende......

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind de kleuren helemaal goed! Heerlijk zonnig.....
  De minpuntjes: je leert ervan, ik zie er geen erge ''stoornissen'' aan, dus lekker genieten van je setje. Ik zit ook altijd een beetje te goochelen met de maagband, en heb ook de neiging om die met teveel naad te knippen....al doende leer je!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jij bent helemaal klaar voor de troonswissel!
  Als je setje toch draagbaar is, kan je er veel plezier van hebben, ondanks de foutjes. Je volgende setje wordt dan NOG mooier!

  BeantwoordenVerwijderen