zondag 2 februari 2014

Twee nieuwe.


Het is al weer enige tijd geleden dat ik een berichtje heb geplaatst Niet omdat ik niets heb gedaan maar  juist omdat ik met te veel leuke projecten bezig ben.

Ik ben bezig met een omslagdoek van Christel Seyfarth, eentje met vogels en vlinders.                                              Die heb ik inmiddels aan de kant gelegd omdat ik ben begonnen aan een trui voor mijn jongste zoon. Dit heeft voorrang want een jonge van 10 groeit nog veel en het is zonde als hij hem nooit heeft kunnen dragen.                          Verder doe ik mee aan een haak-samen, dit wordt in ongeveer 50 weken een deken.


Maar ik heb ook nog achter mijn naaimachine gezeten.

Ik heb een tweede setje voor mijn dochter in elkaar gezet. Deze lag ook al vanaf de zomer te wachten



Dit setje heb ik gemaakt van restanten lycra.
Het was puzzelen maar uiteindelijk is het toch geworden wat ik voor ogen had.






Maar ook voor mezelf heb ik nog een setje in elkaar gezet. Het moest nog een setje worden met padding en een andere manier van kant-verwerking.
Het stofje had mijn man eigenlijk voor zichzelf uitgekozen maar  bij KB had ik een kantje gekregen die er zo goed bij paste.... De kleur roze is niet mijn smaak, maar om iets uit te proberen goed genoeg.


Ik wilde de schulprand van het kant graag bij de beenuitsnijding hebben en daarvoor moet je de ronding verplaatsen (het kant is nu eenmaal recht)


De ander slip heeft de schulprand bij de taille.


Normaal doe ik bij de ronding in het achterpandje van de bh schouderband-elastiek, deze keer heb ik voor picot-elastiek gekozen.
De schouderband bij de cup heb ik eerst aan de achterkant vast genaaid en daarna aan de voorkant, ik hoop op dat op deze manier de padding volledig is wegwerkt. Bij mijn vorige padding-bh prikte gijn alleen daar.

Het allerlaatste stukje kant is op gegaan in de bh.



En nog een nieuwigheidje voor mij: ik heb eerst de sluiting vastgeplakt met speciale in water oplosbare textiellijm. Dit lijkt een beetje op een pritstift.  Ik had deze tip op het lingerieforum gelezen. Het werkt ideaal.

4 opmerkingen:

  1. Ik vind de setjes erg mooi geworden. Mooi zoals je het kant verwerkt heb. En een beetje puzzelen is soms leuk, zeker als het uiteindelijk wordt zoals je hoopte.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wow, jij hebt veel gedaan, het zijn prachtige setjes!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooie setjes zijn dit geworden. Erg mooie stofjes heb je gebruikt. Die lijmstift is erg handig hè?

    Neeltje

    BeantwoordenVerwijderen
  4. twee mooie setjes zo en creatief opgelost met die stukken stof en kant!

    BeantwoordenVerwijderen