zondag 8 februari 2015

Victorie roll

Eindelijk staat mijn outfit voor de nieuwjaarsparty bij de dansschool op de foto.
Ik ben er vanaf november mee bezig geweest om het te maken.

Op acht november heb ik een cursus leer bewerking gevolgd. Ik heb onder andere geleerd wat omboeken is en hoe je gepaspelleerde knoopsgaten moet maken.
Thuis had ik al een patroon voor een jas  getekend en hiervoor heb ik op het eind van de dag leer gekocht.

De knopen heb ik ook zelf gemaakt met zo'n doe het zelf setje van prym.Het stof voor het vestje en de cirkelrok had ik al een paar jaar in mijn voorraad liggen, ooit gekocht toen de stoffenzaak in geldrop er mee stopte. Ook het vestje heb ik weer getekend met de basis voor mijn corset.


Nadat ik het leer gekocht had heb ik op een site uit de V.S materiaal gekocht voor een petticoat. Mooie zachte tule die voorgesneden op rollen wordt verkocht. De kosten voor het materiaal viel wel mee, maar de verzendkosten waren best hoog en toen de pakketdienst aan de deur stond moest ik ook nog behoorlijk wat invoerkosten betalen. Ondanks dat ze hele mooie kleuren chiffon hebben denk ik dat ik niet vlug nog een keer bestel...SNIK!
 


Om mijn outfit kompleet te maken ben ik naar kantje boord geweest om materiaal te halen voor een body. Ik heb daar nog nooit zo snel een keuze kunnen maken.


Aangezien het bovenste gedeelte doorschijnend is heb ik er ook maar meteen een lingerie-setje bij gemaakt. De cups van de bh zijn gemaakt met padding.

En nog was ik niet klaar. Ik dans niet alleen, maar samen met mijn man. Restanten van mijn rok heb ik verwerkt in een bloes. Ook voor deze bloes hen ik weer zelf het patroon getekend.


Als finishing touch heb ik nog een bloem gemaakt van restjes leer en tule versiert met hot-fix steentjes

Mijn eerste victorie-rolls. Op de dansavond zat mijn haar een
beetje eenvoudiger vanwege tijdgebrek.


3 opmerkingen:

 1. Wat gaaf, een totaal bij elkaar passende set! Van boven tot onderkleding....
  Ja dat bestellen in Amerika hakt er aardig in....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een knap stel samen!
  Ben helemaal we van je jasje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou..ik kan maar 1 ding zeggen..GEWELDIG!!!!...en de volgende keer zou ik wel die Victorie roll's doen hoor, staat je heel goed...

  BeantwoordenVerwijderen