vrijdag 24 mei 2013

Gebloemd vest.

Ik vind de gebloemde broeken die nu in de mode zijn erg leuk, en wilde er dus graag eentje voor mezelf maken. Ik ben bij van de Vorst in Helmond gaan kijken naar stof.
Voor een gebloemde broek vond ik niets dat in mijn kleurenpalet past. Wel vond ik een ander gebloemd stofje voor een vest en een effen stof voor een broek. Van de broek heb ik geen foto durven te maken, mijn kont leek er enorm in en alle vetrolletjes werden extra benadrukt. Het vest is wel gelukt. Hiervoor heb ik mijn basispatroon van Rundschau aangepast.
Voor een bijpassend topje had ik een bordeaux rode tricot gevonden. Graag wilde ik een patroon maken dat er ook zonder vest er leuk uit zou zien. In een Marfy had ik een leuk idee op gedaan.
Na ongeveer een week freubelen met papier had ik mijn patroon af. Het zag er veel belovend uit.
De uitvoering in stof was echter een fiasco.


Ik had plooien gevormd door het verleggen van de coupenaden, ik had ze alleen wat groter moeten maken. En toen ik de hals afgwerkt had trok de hals helemaal scheef.
Het shirt heeft al een tijdje in een hoek gelegen wat op de foto ook te zien is. Nu gaat hij de prullenbak in.

Ik vond het heel leuk om iets uit te proberen, de volgende keer lukt het misschien wel.Maar nog steeds is een vest zonder iets eronder erg bloot. Ik had nog een groen tricootje liggen dat er perfect bij past. Daar dus vlug een eenvoudig hemdje van gemaakt. En de broek uit een eerdere blog past er ook goed bij.
Inmiddels heb ik de rode stof opnieuw gekocht en ook een mooie wollen stof voor een rok.

3 opmerkingen:

 1. Dat zijn weer mooie creaties jammer van het shirt dat het niet is gelukt. Lag het aan het stofje of aan het patroon? Vind je hemdje en je vest erg mooi geworden en met je broek een leuke combi. Ben benieuwd naar je nieuwe creaties.

  Corina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het ziet er toppie uit.
  Vind je haren heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk vest heb je gemaakt. Jammer dat de rode top niet is geworden wat je er van verwacht had maar de groen top past er ook mooi onder.

  Saskia

  BeantwoordenVerwijderen