zondag 30 juni 2013

Zomerrokken.Een paar blogs geleden heb ik al een vest laten zien, ik had toen ook al stof liggen om een rok te maken. Hij is al even af maar ik had geen tijd om een blogje hierover te schrijven. Ik had het veel te druk met naaien. Maar vandaag was het dan eindelijk mooi weer om er ook een foto van te maken.

Het patroon heb ik zelf getekend. De rok bestaat uit acht banen die op heup-hoogte nog extra uitlopen. Het is net geen cirkel-rok aan de onderkant. Doordat hij strak begint kleed hij goed af.

Op deze foto draag ik een nieuwe torselette. Ook deze heb ik afgelopen periode gemaakt. Hij is gemaakt van een restje (spijker)stof van een broek die ik heb gemaakt. Het patroon is hetzelfde als van de torselette die ik voor kerst gemaakt had, ik heb er alleen andere cups in verwerkt. Hij sluit met een rits, dit vind ik wel passen bij een wat stoerdere stof.

Toen ik met de torselette bezig was vond ik hem zo leuk worden dat ik er nog een ander stofje bij heb gekocht. Hiervan heb ik een cirkelrok gemaakt.


Als ik zo'n wijde rok draag komt het meisje van weleer stiekem naar buiten gekropen. Ik heb er nog groene en blauwe tricot bij gekocht.
Ik hoop dat ik hier nog twee shirts van kan maken voordat mijn vakantie begint. Dan kan ik de rok lekker vaak aan.

7 opmerkingen:

 1. Leuk hoor je rokken, staat erg leuk zo met je torselette en ook het vest kan er mooi bij. Hoop dat je nog tijd hebt voor je shirts ben benieuwd hoor.

  Corina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De kleding staat je geweldig en wat een leuke manier van fotograferen op de trampoline, je wordt er vrolijk van.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk gedaan en draag toch wel lekker zo,n rok en je torselette erop jij ben klaar voor het mooie weer laat maar komen !!

  Gr Wendelien

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tjeee...dat is gaaf zeg.
  Het staat je ook erg mooi!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk! Het maakt je inderdaad meisjesachtig...wat hebben vrouwen toch met die zwierige, wijde rokken...? Als ik zoiets aan heb wil ik ook altijd rondjes draaien....het wordt tijd voor het maken van een cirkelrok...;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk.... van die wijde zwierige rokken!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. haha, geweldig zo met de trampoline!

  BeantwoordenVerwijderen