woensdag 21 augustus 2013

Zomerpauze voorbij.Net voordat mijn zomervakantie begon heb ik nog een topje gemaakt voor op een rok. Het is gebaseerd op mijn eigen getekend basispatroon (Rundschau). Ik had een restant lapje gekocht waarvan ik dacht dat het wel genoeg zou zijn. Helaas was dit niet het geval. Eigenlijk had ik de middenbaan willen rimpelen.
Nu ik de foto zie moet ik de volgende keer ook het beleg toch zeker tien, misschien wel vijftien centimeter langer maken.
Maar al doende leert men.


Ik heb deze zomer samen met mijn gezin in de achtertuin door gebracht. We wilden eigenlijk wat dagtochtjes maken, maar vonden het daar veel te warm voor. Mijn man en kinderen hebben veel in het zwembad gelegen en op de ps gespeeld. Ik ben mijn tijd breiend door gekomen. Deze omslagdoek is bijvoorbeeld van de pen gevallen.

Drops 140-14
Na een warme dag is het heerlijk om hem in de avonduren te dragen, maar ook in de koude wintermaanden zal ik hem vast vaak te voorschijn halen.

Verder heb ik een vest uitgehaald die ik vorig jaar had gebreid. Ik vond hem veel te lang en het rechte model vond ik ook niet bij mij passen. En als iets ongebruikt in de kast blijft hangen is dat alleen maar zonde. Ik ben er een ander vest en een sjaal van aan het breien (het vest was gebreid met twee verschillende garens).

Er liggen ook al een paar lingerie-setjes geknipt klaar om in elkaar te zetten voor mijn dochter.

                 Al met al is het een heerlijk warme en creatieve zomer geweest.


5 opmerkingen:

 1. Dat zijn weer mooie creaties die hier voorbij komen. Mooie kleur heeft je topje. Ben benieuwd hoor naar de komende projecten.

  Corina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk, die omslagdoek! Je hebt nog flink door gebreid ondanks de warmte.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie omslagdoek, de top is meer dan de moeite waard. Kun je het beleg er niet uithalen en eventueel een mooi biasbandje er langs zetten. Of een mooi kantje.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De omslagdoek is echt een plaatje!! Ik kan wel breien, maar dit is voor mij toch echt hoge-school-breien....Deze omslagdoek moet je echt nergens laten liggen, dan ben je hem voorgoed kwijt....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie omslagdoek heb je gebreid, het gemeleerde garen komt er mooi tot zijn recht. Volgens mij heb ik hetzelfde patroon voor een omslagdoek gebruikt, breide zo heerlijk weg. Groetjes, Alice

  BeantwoordenVerwijderen