zondag 29 september 2013

Afgekeurde overhemd.

Na de zomervakantie heb ik twee overhemden gemaakt voor mijn man. allebei heb ik ze getekend volgens Rundschau.

De eerste heb ik nog getekend met als basis de zakenbloes. Ik had enkele maten aangepast ten opzichten van de vorige bloes. Mijn man vond hem fijn zitten, ik vond hem echter nog steeds te strak aansluiten.

De tweede heb ik getekend met als basis de sportieve overhemd. Ik heb nu het idee dat ik op de goede weg ben. De volgende maak ik met nog een beetje meer overwijdte, een kleine aanpassing op het patroon.
Ik had het overhemd gemaakt met twee zakken erop. hij zag er leuk uit. Maar toen mijn man hem aandeed vond hij hem verschrikkelijk.

Ik heb de zakken er maar weer afgehaald.Nu is hij wel goed gekeurd. Hij vind het fijn dat de
bloes langer is dan die uit de winkel.


Zelf merk ik dat ik iedere keer weer handiger wordt met in elkaar zetten. Binnenkort weer een paar stofjes gaan halen bij Harrie Bos in Eindhoven.

2 opmerkingen:

  1. Dat is een mooie blouse geworden, ik snap waarom ie hem met zakken niet mooi vond. Zo zonder de zakken is ie mooi. Ja voor de mannen is er niet veel stof op de markt. Is dat een winkel in Eindhoven?

    Corina

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi hemd geworden....Ben het met je man eens dat de zakken erg aanwezig zijn.
    Toch wel erg prettig dat je nu overhemden kunt maken die aan zijn wensen voldoen. Niks erger dan een hemd wat niet lekker zit.

    BeantwoordenVerwijderen