vrijdag 4 oktober 2013

Cirkelvest.

Afgelopen jaar had ik voor mezelf een vest gebreid. Een lang en lekker warm vest. Eentje om lekker op de bank in weg te kruipen. Dit laatste gebeurde niet, op een of andere manier voelde ik me er niet prettig in. En om zoiets in de kast te laten hangen vind ik zonde. Dus afgelopen zomer heb ik hem uitgehaald. Vlugger gezegd dan gedaan. Het vest was namelijk gebreid met twee verschillende draden en die klitte natuurlijk aan elkaar. Maar de volhouder wint en uiteindelijk waren het dus weer twee aparte draden.


Een ander patroon had ik ook al in gedachten. Het werd een rond gebreid vest van dropsdesign 134-5. Voor het begin heb ik een instructiefilmpje bekeken op garnstudio voor het opzetten in een cirkel, er ontstaat dan geen gaatje. Het begin ging heel snel. Ik begon met 8 steken maar iedere tweede naald kwamen er acht bij. Dus van een paar seconde per ronde werd het al vlug een half uur. Maar het vest is af en hopelijk heb ik er meer draagplezier van.
Het maken van de foto's liet even op zich wachten. Maar afgelopen dinsdag moest mijn man voor zijn werk naar Volendam. Ik was daar nog nooit geweest en aangezien dinsdag mijn vrije dag is ben ik gezellig mee gegaan. Dit was een mooie gelegenheid om foto's te maken.
patroon: drops 134-5
garen: verdiprint kleur 08

3 opmerkingen:

 1. Dat is een hele metamorfose, het is wel een heel mooi vest geworden. Jammer dat de foto van de achter kant zo ver weg is. Hoop dat je er nu inderdaad heel veel plezier van zal hebben.

  Corina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik vind beide vesten mooi, maar de 2e is super!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw....dat is een mooi vest geworden. Dat cirkel vest blijft een leuk patroon.
  En wat sfeervolle foto's.

  BeantwoordenVerwijderen